8 důvodů proč použít WordPress

Rozhodování při tvorbě nového firemního webu bývá někdy v mnoha směrech dilema. Jedním z nich je, zda preferovat dodavatele, která web postaví na otevřeném systému (open source) nebo firmu realizující weby na vlastním uzavřeném systému.

Vše má svá pro a proti, ale nebude náhoda, že otevřený systém WordPress (dále WP) je nejrozšířenější redakční systém (dále RS) na světě. Proč tomu tak v porovnání s uzavřeným (též proprietárním) systémem je?

  1. Možnosti systému – Webdesign agentury často vytváří svůj vlastní uzavřený redakční systém, u kterého se snaží dohnat funkce systému rozvíjeného celým světem. Tento princip krásně vystihuje přirovnání „Pádlovat za parníkem“: těžko jej mohou dohonit J
  2. Rozšířenost – WordPress využívají i největší celosvětové firmy a je nejrozšířenější na světě (najdete jen na zhruba 30 procentech všech webů). Obrovskou výhodou je proto jeho vysoká bezpečnost, neustálá aktualizace a komunitní vývoj. Toto vše díky vysokému počtu uživatelů nemusíte jako klient draze platit. Redakční systémy lokálních firem tohoto nemohou docílit ani vzdáleně.
  3. Proměna v e-shop či produktový katalog – Díky e-commerce modulům lze z webu stavěném na WP vytvořit produktový katalog nebo e-shop včetně platebních bran, napojení na srovnávače zboží a dalších potřebných funkcí.
  4. Jednoduché ovládání – Z vlastní zkušenosti s různými RS vidíme, že je WordPress uživatelsky přátelský, jednoduchý a přehledný. Práce s médii je také naprosto snadná – obrázky a média přetahujete z počítače. U mnoha jiných systémů byste k jejich užívání potřebovali minimálně kurz „Programátor amatér“.
  5. Flexibilita – Pokud se rozhodnete pro WP, koupili jste si vlastně fajnové LEGO. V praxi to vypadá tak, že pokud třeba za rok na webu potřebujete jazykové mutace, zaktivuje se jazykový modul. Zvládnete tak do systému i o několik let po spuštění snadno přidávat další dílky LEGA (funkce či moduly).
  6. Nezávislost na platformě – WP nevyžaduje žádná speciální nastavení a lze tak nainstalovat na většinu webhostingových serverů. Funguje na webové platformě, takže je jedno, zda pracujete na Windows, Mac OS nebo Linux.
  7. SEO neboli optimalizace pro vyhledávače – Otevřený systém WP je natolik propracovaný, že se automatizovaně stará o klíčové parametry pro funkční SEO a poskytne detailní funkce SEO specialistům.
  8. Svoboda – Dle našeho názoru nejsilnější výhoda WP je nezávislost na dodavateli. Vyhnete se rizikům s drahými následky: krach dodavatele RS, konflikt s dodavatelem, potřeba prozatím nenaprogramovaných funkcí, drahé úpravy na webu a mnoho dalších. V kostce se vyhnete „vězení“, ze kterého byste se museli velmi draze vykoupit, protože web na WordPressu dokáže spravovat a rozvíjet prakticky kdokoli z branže, můžete se tak s dodavatelem rozloučit a najít si lepšího.

Závěrem?

Srovnejte si sami, zda se vám zamlouvá příjemná cena za variabilní, bezpečný a celým světem aktualizovaný i rozvíjený systém bez omezení funkcí, který dokážete snadno a svobodně ovládat.

NEBO

Dáte přednost webovému vězení, kdy jste závislí na možnostech, ochotě, životaschopnosti, inovacích a libovolně vysokých cenách za banální úkony svého dodavatele.

 

Máte jasno?